milyon liralar harcanarak yapılan tesisler unutuldu..

27 ocak

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan Avrupa’nın en yüksek atlama kuleleri 2 kez uluslararası organizasyona ev sahipliği yapabildi.

 

Erzurum’un ev sahipliğini yaptığı 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaklaşık 57 milyon liraya inşa edilen 20, 40, 60, 95 ve 125 metre yüksekliğindeki atlama kuleleri, atlama yarışları organize edilmeyince kafeterya olarak kullanılmaya başlandı.

 

Avrupa’nın en yüksek atlama kuleleri Erzurum’da kafeterya olarak hizmet veriyor. Kış sporları için yapılan tesisin bugüne kadar sadece 2 uluslar arası yarışa ev sahipliği yapmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Bu kulelere kafeterya olarak hizmet etmeleri için mi 57 milyon lira harcandı” dediler.

 

Erzurum’un ev sahipliğinde 25’incisi gerçekleştirilen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları 27 Ocak 2011-7 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Oyunlar için yaklaşık 700 milyon lira harcanarak yapılan tesislerden birisi de Türk Telekom Atlama Kuleleri. 57 milyon liralık bir harcamayla Palandöken ilçesindeki Kiremitlik Tepesi’ne 20, 40, 60, 95 ve 125 metre yüksekliğindeki 5 atlama kulesi inşa edildi. 2011 oyunlarında en çok izleyiciyi çeken atlama yarışları sonrası kuleler adeta Erzurum’un yeni simgesi haline geldi

Erzurum’da yaklaşık 57 milyon liraya mal edilen Avrupa’nın en yüksek atlama kuleleri sportif yarışmalara ev sahipliği yapamayınca kafeterya olarak hizmet vermeye başladı. Erzurum’a gelen yerli ve yabancı misafirler ile kuleleri merak eden onlarca kişi kafeteryalara büyük ilgi gösteriyor. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı basın toplantılarının da yapıldığı kule kafeteryaların durumu vatandaşların tepkisini çekiyor

 

Author: Erzurumname

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir