El-kaide Teröristlerinin Uyrugu Belli Oldu

terör

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, Niğde’nin Ulukışla İlçesi’nde yol kontrolü yapan güvenlik görevlilerine ateş açanların Suriye içerisinde faaliyet gösteren bir gruptan olduklarını açıkladı. Efkan Ala, “Silahları, bütün mühimmatları ele geçirildi. İkisi Arnavutluk, birisi de Kosova doğumlu. El Kaide bağlantı var mı, gelişmeler sonucu ortaya çıkacak” dedi.
mitingi için Erzurum’a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, dün Niğde Ulukışla’daki saldırı olayı ile ilgili açıklama yaptı. Saldırganların Hatay’dan taksi kiraladıklarını söyleyen Efkan Ala, şunları söyledi:
“Hatay’dan ticari taksi kiralayarak İstanbul istikametine doğru giden ve yol kontrolünde jandarma ve emniyetimize saldıran iki kişi dün yaralı olarak ele geçirilmişti. Birisi de bu sabah esnaf vatandaşımızın ihbarı üzerine yakalandı. Silahları bütün mühimmatları ele geçirildi. İkisi Arnavutluk, birisi de Kosova doğumlu. El Kaide bağlantı var mı, gelişmeler sonucu ortaya çıkacak. Sonucu deklare ederiz. Elimizdeki bilgilere göre Suriye içerisinde faaliyet gösteren gruplardan birine ait. Ama hangi terörist gruba ait onun soruşturması devam ediyor. Ama oradaki terör örgütlerinden birine ait olduğu konusunda hiçbir kuşku yok. Çünkü, bir terörist faaliyet. Mühimmatların nasıl girdiğini araştırıyoruz henüz bir bilgi yok.”
Suriye’de bulunan Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi’nin El -Kaide’ye bağlı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgütün tehdidi altında olduğu iddialarıyla ilgili olarak Bakan Efkan Ala, şunları söyledi:
“Türkiye’nin Suriye dış politikası çok açık ve berrak. Türkiye, Suriye’de Suriye halkının yanındadır. O konuda öyle terörist organizasyonların yönlendirebilceği bir ülke değildir. Dolayısıyla Türkiye kendi dış politikasının gereklerini her zaman yapmıştır yapacaktır.”

 

Şanlıurfa’nın Birecik sınırları yakınlarında bulunan Süleymanşah Türbesi Irak Şam İslam Devleti örgütünün tehdidi altında.İşin ilginç yanı ise 3 yıldır devam eden süreçte bölgenin veya türbenin herhangi bir saldırıya maruz kalmadığı halde bugün saldırı yapılacak tehditlerinin artmasıdır.

 

Irak Şam İslam Devleti terör örgütü dün gece yayınladığı bildiride Süleymanşah Türbesi 3 gün içinde boşaltılıp Türk bayrağı indirilmediği takdirde türbeyi yerle bir edecekleri tehdidinde bulundu.

 

Örgüt sözcüsü Youtube üzerinden yayınladığı videoda “Süleymanşah türbesinde ki Türk askerleri orayı boşaltması için 3 gün süre veriyoruz. 3 gün içinde türbeyi boşaltıp Türk bayrağını indirmedikleri takdirde türbeyi yerle bir edeceğiz.” diye konuştu.

 

IŞİD, Süleymanşah Türbesi’ni yıkarak Suriye’ye müdahalenin önünü mü açacak tarzında tartışmalara neden olmuştu

 

Author: Erzurumname

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir