DÜNYA KUDÜS GÜNÜ

 

dkg1Bugün Dünya Kudüs Günü. Ramazan ayının son cuması olarak kabul edilen bu günde Müslümanlar bir yandan Ramazan ayını geride bırakarak bayrama ulaşmanın sevincini yüreklerinde yaşarken, öte yandan bayrama da hüzünle girmenin acısını içinde taşıyor

 

İslâm ümmeti bir Ramazan ayının daha sonuna yaklaştı. Her yıl Ramazan ayının son Cuması olarak kabul edilen Dünya Kudüs Günü bu gün. İslam ümmetinin büyük acılar ile yıllardır, özgürlüğü için Siyonizmle mücadele ettiği Mescid-i Aksa, bir Ramazan Bayramı’na daha hüzünle girmeye hazırlanıyor. İslam ümmeti ise her yıl unutulmamak için anılan Dünya Kudüs Günü dolayısıyla birçok programa imza atarak, Kudüs’ün işgalini bir kez daha genç nesillere aktaracak.

Kudüs Günü’nün ana hedefi Filistin meselesinin ve Kudüs meselesinin canlı tutulmasını sağlamaktır. Çünkü Kudüs meselesi uzun yıllar boyunca ve halen daha unutturulmaya ve tasfiye edilmeye ve yok sayılmaya çalışılan bir meseledir. Kudüs Günü, bu meselenin öyle unutulacak bir mesele olmadığını, bilakis bu meselenin ümmetin temel meselesi olduğunu, bu gününü yarınını, varlığını, dinini, imanını ve varlığını ilgilendiren bir mesele olduğunu hatırlatmak için vardır.

Kudüs Günü yıkıntılar arasında oturup işgale ağlama günü değil, bu meseleyi aklarlımızda, kalplerimizde, vicdanlarımızda canlı tutma, azim ve irade ile çalışma günüdür.

Kudüs Günü Müslümanların ibadetlerinin ve namazlarının zirvesinde oldukları dünyadan sıyrılıp Allah’a yöneldikleri bu günlerde onlar için şu anlamları ifade etmektedir. Müslümanlar geçtiğimiz asırda düşmanları tarafından işgal edilen ve onların eline düşen mukaddesatlarını hatırlamakta ve bu ihanetin hacmini görmekteler.

Müslümanların bu gün bir avuç ırkçı Siyonist’in eliyle mukaddesatlarının nasıl çiğnendiğini ve bu devam eden işgalin Müslümanlara yönelik en büyük ihanet olduğunu görmeleri gerekmektedir. Namaz ve orucun derinliklerinden çıkan ikinci mesaj ise Müslümanların Filistin’e ve Filistin halkına karşı, dini, vicdani ve hukuki sorumluluklarıdır.

 

Author: admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir