Şeyh Ahmed Yasin’in Şehadetinin 11. yıl dönümünü anarken

Filistin İslâmi Direniş Hareketi (Hamas)’ın kurucusu ve direnişin manevi önderi Şeyh Ahmed Yasin şehadetinin11. yıl dönümünde Filistin’de anılıyor.

Filistin’in özgürlük ve hak mücadelesinde önemli yeri olan, karizmatik bir lider olması münasebetiyle Filistin’deki tüm direniş grupları nezdinde önemli bir saygınlığa sahip olan Ahmed Yasin’in geriye bıraktığı izler şehadetinin yıl dönümünde konuşuluyor.

Şeyh Yasin’in şehadet yıl dönümünde onu anan ve kendisinden söz eden Filistinliler onun işgale karşı mücadelede bir okul, bir medrese olduğunu dile getiriyorlar.

1937 doğumlu olan Ahmed Yasin’in, genç yaşında geçirdiği bir kaza sebebiyle bütün vücudunun felç olmasına rağmen tüm ömrü boyunca Filistin gençliğinin yetişmesinde, hem İslamî bilinç hem de özgürlük bilinci kazanmasında önemli yeri oldu. Üç yaşındayken babasını kaybettiği için yetim olarak büyüdü. Doğum yeri olan Askalan’ın Cevra köyü işgalci siyonistler tarafından 1948’de işgal edildiğinden ailesiyle birlikte Gazze’ye göç edip mülteci olarak hayatını sürdürdü.

Felçli olmasından dolayı sürekli tekerlekli sandalyeyle dolaşan Ahmed Yasin, 67 yaşında bir sabah namazı sonrasında yine tekerlekli sandalyesiyle camiden çıktığı esnada işgal güçleri tarafından planlanan bir cinayette atılan füzelere hedef olarak şehit oldu.

Ahmed Yasin, örnek çalışmasıyla, karizmatik kişiliğiyle ve ortaya koyduğu eserleriyle hem Filistinlilerin hem de onu seven herkesin gönlünde yaşamaya devam etti.

Author: admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir